Färgfilmer från 40-talets Härjedalen

Under tre år i slutet av 40-talet reste Lars-Erik och Margareta Larsson runt i byarna i Härjedalen och filmade människor, platser och traditioner med sin 16mm-kamera. Deras unika dokumentär  filmades i färg, vilket var mycket ovanligt.
Nu sammanställer vi dessa filmer och gör dem möjliga att använda i nya produktioner. Vi överför med den senaste scannertekniken ungefär en timmes material till Digibeta och tar samtidigt fram en detaljerad beskrivning över filmerna. Här finns bland annat scener som visar skogsarbete med häst, timmerflottning, jordbruk, människor och miljöer från den här tiden.

14 april 2009

Nytt arkiv: Thought Equity Motion

Nu kan vi äntligen presentera samarbetet med Thought Equity Motion. Här finns royaltyfria klipp och scener från Hollywood-studios, amerikanska tv-bolag och nyhetsarkiv som licensieras på traditionellt sätt.

Läs vidare ...

Djur och natur

Nu samarbetar vi med en av Sveriges mest kända naturfilmsfotografer - Bo Kristiansson.

Läs vidare ...

Djur filmade mot bluescreenbakgrund

Från arkivet Stock Options har vi fått in nytt material. Våra filmande djurvänner i Sydafrika har försett oss med både vilda och tama djur filmade mot s.k. bluescreen, så att du enkelt själv kan välja bakgrund. Här finns sköldpaddor, giraffer, får, katter, strutsar, babianer och många andra djur.

Läs vidare ...

Äldre artiklar

« Föregående | 1 |  2  |

APRIL Film & Bild AB
Birger Jarlsgatan 55 / 111 45 Stockholm / SWEDEN / tel: +46 (0)8 20 89 20
Maila oss: Lennart Karlsson