Framepool

Framepool är ett europeiskt onlinearkiv med filmmaterial från över 400 leverantörer. Här hittar du massor av nyfilmade scener i hd-upplösning, historiskt material och nyhetsbilder. Här ligger också våra egna Sverige-scener.

www.framepool.com


FootageBank

Filmklippen från FootageBank HD är antingen producerade direkt på HD eller överförda till HD från 35mm eller 70mm film. Fler än 120 samarbetspartners gör att antalet hd-scener i arkivet ökar snabbt.

www.footagebank.com


Blacklight Films

Blacklight Films finns i Los Angeles och är specialiserat på 35mm film med fantasktisk kvalitet. Mannen bakom Blacklight Films är Louis Schwartzberg, en av de mest erfarna fotograferna med över tjugofem år i branschen. Filmscenerna produceras endast för att användas som stock footage.

www.blacklightfilms.com


AP Archive

AP Archive i London är först och främst ett nyhetsarkiv, men här finns också mängder av filmer och inslag från alla epoker i filmhistorien.

www.aparchive.com


British Pathe

I över 70 år producerade British Pathe journalfilmer och dokumentärer från alla delar av världen - totalt mer än 90.000 olika filmer från slutet av 1800-talet fram till 1970. Alla filmerna går att titta på via websidan - vi kan också ordna så att du får previewfiler på hela, eller delar av, filmerna.

www.britishpathe.com


Travel Film Archive

Reseskildringar från hela världen, filmade mellan åren 1900 och 1970. Ta en titt på världen som den såg ut förr !

travelfilm.aprilfilm.se


Lobster Films

Lobster Films är ett franskt historiskt arkiv fyllt av journalfilm, stumfilm, dokumentärer, tecknat och långfilm. Under de senaste åren har mängder av 16- och 35-millimeters filmoriginal renoverats. Det historiska materialet från Lobster Films är av en kvalitet som är svår att hitta någon annanstans.

www.lobsterfilms.com


Lennart Nilsson

Lennart Nilsson brukar kallas mästerfotografen och har blivit känd över hela världen för sina bilder inifrån människokroppen. Vi har ett exklusivt avtal som gäller delar av Lennart Nilssons filmproduktion. Ta en titt på filmscenerna via länken.

web1.aprilfilm.se/gallery/index.php?keywords=nilsson


Red Hot Footage

Red Hot Footage är ett litet arkiv med enbart royaltyfria lifestyle-scener. Du betalar en gång och kan sedan använda hur du vill i dina produktioner. Titta på scenerna via länken.

web1.aprilfilm.se/gallery/index.php?keywords=redhotfootage


Bo Kristiansson

Svensk natur och vilda djur - se exempel på scener via länken.

web1.aprilfilm.se/gallery/index.php?keywords=bo
APRIL Film & Bild AB
Birger Jarlsgatan 55 / 111 45 Stockholm / SWEDEN / tel: +46 (0)8 20 89 20
Maila oss: Lennart Karlsson